Algemeen

Water... de bron van het leven, een vloek voor persluchtinstallaties.

Sinds de oprichting in 1958 produceert Morehouse onder eigen label en voor OEM-klanten persluchtdrogers. Zij onderscheidt zich in kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor de luchtbehandeling van uw perslucht kunt u rekenen op 2 betrouwbare koeldrogerreeksen: de schakelende thermische massa droger en de niet schakelende directe expansie droger. Onze koeldrogers zijn bewust voorzien van een eenvoudig bedieningspaneel en worden opgebouwd met componenten van gereputeerde fabrikanten. Deze strategische keuze en het uitgekiende concept garanderen u een hoge betrouwbaarheid en kwaliteit. Al onze koeldrogers vereisen quasi geen onderhoud.

Thermische massa koeldroger

Het unieke concept van de thermische massa koeldroger werd door Morehouse uitgevonden en ontwikkeld. Het onderscheidt zich ten opzichte van de klassieke koeldroger in een warmtewisselaar ondergedompeld in een vloeibare thermische buffer wat resulteert in een stabiel drukdauwpunt zelfs bij een wisselende persluchtbehoefte. Een nauwkeurig geïntegreerd controlesysteem zorgt ervoor dat de koeldroger enkel wordt aangeschakeld indien nodig.

Directe expansie koeldroger

Onze directe expansie koeldroger is een compact en gebruiksvriendelijke oplossing voor het drogen van uw perslucht. Hiervoor maken we gebruik van roestvrijstalen alles-in-een warmtewisselaars met geïntegreerde waterafscheider.

 

Op uw vraag passen wij onze koeldrogers aan aan uw specifieke vereisten:

  • hoge omgevingstemperatuur
  • (zee)watergekoeld
  • outdoor opstelling
  • 60Hz uitvoering
  • uw huiskleur